Afirmace - co to je a k čemu slouží?

 
Zkráceně řečeno: „Afirmace je pozitivní myšlenka, která mění naše zatuhlé myšlení.“
 
Je to metoda, kterou lze ovlivnit relativně snadno náš život. Afirmace posilují naše životní cíle, a také je ovlivňují!
 
Ke správnému nastavení našich vlastních afirmací potřebuje zhruba tyto kroky:
 
1. Nastavit si svoji afirmaci tak, abychom u praktikování měli dobrý pocit! Ten je nejvíce důležitý!
Takže každá naše afirmace je pozitivně naladěna. Najděte si takové afirmace, které vám budou příjemné.
 
2. Druhým krokem je časté, hodně časté opakování! Opakováním přesvědčujeme naše zatuhlé myšlenky o opaku. Opakujte si afirmace každý den, každou volnou chvilku! Několikrát během dne. Čím častěji, tím lépe.
 
3. Afirmace by měla být vytvořena tak, aby byla pro nás uvěřitelná a snadno přijatelná. Je lepší začít s obecnějšími afirmacemi a i zde dodržovat postupné kroky.
Pokud si např. přejete žít ve svém novém domě a v danou chvíli bydlíte stále v pronajatém bytě/domě, je lepší, než si říkat „bydlím ve svém novém domě", použít afirmaci „PLÁNUJI SI PROJEKT SVÉHO VLASTNÍHO DOMU." Vaše podvědomí lépe přijme pozvolné kroky k vašemu vysněnému cíli. Jakmile budete mít projekty hotové, změníte svoji afirmaci na „stavím si svůj vlastní dům“.
Své afirmaci musíme věřit!
 
4. Připomínky – to je další a velmi důležitý krok. Čím častěji si budete odříkavat svoje afirmace, tím dříve bude docházet k pozitivním změnám. Dejte si upomínku do telefonu, nalepte si svoje afirmace v koupelně na zdrcadlo, do vaší šatní skříně, namluvte si afirmace do telefonu a pouštějte během dne. Buďte aktivní!
 
5. Musí nás to bavit! Když vás to přestane bavit, když se u toho budete cítit nepříjemně, přestaňte. Vraťte se ke svým afirmacím později až budete mít lepší náladu.
 
6. Poslední krok patří k těm nejlepším – buďte pozorní a všímaví, až se začnou ve vaší realitě projevovat změny. Někdy to trvá chvilku, někdy déle, ale to nevadí.
Je dobré změny registrovat.
 
A na samý závěr – sečteno, podtrženo - afirmacemi praktikujeme POCIT toho, co chceme. A to je základ pro splnění našich přání. Fungují jen tehdy, pokud se při jejich opakování cítíme lépe, než před tím.