Tři pozitivní věci dne

 

Bude to téměř rok, co se většině z nás zatřásla zem pod nohama a naše životy nabraly úplně jiný směr, než jsme plánovali, než jsme si dokázali vůbec představit.

Ještě v loňském létě jste se mohli často setkávat s články odborníků, kteří radili „hlavně si zachovat klidnou mysl“.  Někde byly i návody, jak to máme udělat. Ale postupem času, díky pandemii a restrikcím působícím jako rozkazy, které nám neuměli zdůvodnit, jsme pozapomněli nebo už jsme neměli sílu na velmi důležitou věc. A to, jak dojít k vlastnímu „zachování vnitřního klidu“.

Tak pokud máte chuť na chvilku nasměrovat svoji pozornost jiným směrem, alespoň na chvilku se odpoutat od těžkých myšlenek, ale i obav, jak ten náš život půjde dál, pojďte si každý den najít „tři úsměvy dne“.

Ač se jedná o jednoduchou metodu, může být její provedení obtížné, přesto doporučuji, abyste si zkusili navečer sednout a zapsat si do svých diářů, telefonů „3PVD“ - tři pozitivní věci dne, která vám udělaly radost, nebo které vám vykouzlily úsměv na tváři. Okamžiky, kdy jste pochválili sami sebe, že se vám něco povedlo.  …Má to úžasný efekt! V okamžiku, kdy začnete, a někdy velmi pracně, hledat tyto momenty, tak si tu příjemnou událost znovu připomenete. Připomenutím pohladíte i vaši psychiku, vaši Duši, protože i v tom černo-černém dni jste VY dokázali najít tři úsměvy.

Zkuste to alespoň jeden měsíc a když se po čase vrátíte k těmto svým poznámkám, začnete se rozpomínat na příjemné okamžiky, na které jste pro starosti již dávno zapomněli.